Blogger Widgets

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ενημέρωση σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας



Για την εύρυθμη  λειτουργία της σχολικής μονάδας απαιτείται η γνώση βασικών κανόνων που διέπουν τη λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:


1) Απουσίες

Α). Ο μαθητής έχει δικαίωμα να προσέλθει στις εξετάσεις Ιουνίου ( ΕΠΑΡΚΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ), όταν: 

i)        Έχει σύνολο απουσιών μικρότερο των 114 εκ των οποίων οι αδικαιολόγητες δεν υπερβαίνουν τις 64.

ii)       Έχει σύνολο απουσιών από 115 έως 164, εκ των οποίων οι αδικαιολόγητες δεν υπερβαίνουν τις 64 οι δε υπόλοιπες (δικαιολογημένες) οφείλονται σε ασθένεια που βεβαιώνεται (μόνο) από Δημόσιο Νοσοκομείο, ο δε μέσος όρος της προφορικής βαθμολογίας των τριών τριμήνων, είναι τουλάχιστον πλήρες 15.

Β). Ο μαθητής παραπέμπεται σε ολική κατά Σεπτέμβριο εξέταση, (ΕΛΛΙΠΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ), όταν:

i)        Έχει σύνολο απουσιών από 115 έως 164, εκ των οποίων οι αδικαιολόγητες δεν υπερβαίνουν τις 64 και οι υπόλοιπες (δικαιολογημένες), οφείλονται σε ασθένεια που βεβαιώνεται (μόνο) από Δημόσιο Νοσοκομείο.

ii)       Έχει σύνολο απουσιών 165 έως 214, εκ των οποίων οι αδικαιολόγητες δεν υπερβαίνουν τις 64 οι δε υπόλοιπες (δικαιολογημένες), οφείλονται σε ασθένεια που βεβαιώνεται (μόνο) από Δημόσιο Νοσοκομείο, ο δε μέσος όρος της προφορικής βαθμολογίας των τριών τριμήνων, είναι τουλάχιστον 15, πλήρες.

Γ). Ο μαθητής επαναλαμβάνει την όποια τάξη (ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ), όταν:

i)        Έχει σύνολο αδικαιολόγητων απουσιών μεγαλύτερο των 64.

ii)      Έχει σύνολο απουσιών περισσότερες από 214.

iii)     Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.


                                 ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ:

1)      Η δικαιολόγηση των απουσιών γίνεται σε όχι περισσότερο από 10 ημέρες, μετά από την επάνοδο του μαθητή στο Σχολείο μετά την απουσία του και γίνεται:
i)        Από τον ίδιο τον μαθητή, εάν η δικαιολόγηση των απουσιών του γίνεται με σημείωμα γιατρού ανεξαρτήτως αριθμού ημερών.

ii)        Από τον γονέα-κηδεμόνα του μαθητή ( και μόνο απ’ αυτόν), ο οποίος θέλει να δικαιολογήσει εκείνος τις απουσίες του μαθητή. Ο γονέας έχει την δυνατότητα να δικαιολογήσει συνολικά 10 το πολύ ημέρες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

2)    Τονίζουμε ακόμη ότι, εάν ο μαθητής απουσιάσει μεμονωμένα την πρώτη ή την                                      τελευταία διδακτική ώρα της ημέρας χωρίς να ενημερώσει το γραφείο ( την τελευταία   ώρα ), τότε οι απουσίες αυτές δεν δικαιολογούνται. Επίσης, δεν μπορεί ο μαθητής να κάνει επιλογή μαθημάτων, και να παρευρίσκεται στο μάθημα όποια ώρα εκείνος το επιθυμεί. Εννοείται ότι για κάθε αδικαιολόγητη απουσία έστω και μίας ώρας, θα λαμβάνει γνώση ο κηδεμόνας του μαθητή, τηλεφωνικά από το Σχολείο. Οι απουσίες αυτές, δεν δικαιολογούνται. Φυσικά εάν ο μαθητής δεν αισθάνεται καλά θα μείνει εκτός μαθήματος, αφού  όμως ενημερώσει την Διεύθυνση, η οποία θα κρίνει εάν πρέπει να ενημερώσει τον κηδεμόνα του μαθητή, ή θα δώσει την άδεια προσωρινής απουσίας από την τάξη, και παραμονής του μαθητή, σε κάποιο άλλο χώρο.

2). Συμπεριφορά, επίδοση μαθητών-Ενημέρωση γονέων-  
 Πρωινή προσέλευση μαθητών.

Α). Οι γονείς  - κηδεμόνες των μαθητών είναι υποχρεωμένοι να έρχονται στο σχολείο και να ερωτούν – μαθαίνουν για την επίδοση – διαγωγή του μαθητή. Προς τούτο σε κάθε τάξη  θα αναρτηθεί κατά τις πρώτες ημέρες του νέου  Σχολικού Έτους, κατάσταση στην οποία φαίνεται ποιες ημέρες της εβδομάδας και ποιες ώρες, ο  κάθε καθηγητής που κάνει μάθημα στην τάξη του μαθητή μπορεί να δέχεται τους κηδεμόνες για να συζητούν χωρίς όριο χρόνου, οτιδήποτε αφορά τον συγκεκριμένο μαθητή. Η ώρα του διαλείμματος δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους συζήτηση. Δεν θα δίνονται επίσης κανενός είδους πληροφορίες για την επίδοση ή την διαγωγή για οποιονδήποτε μαθητή, ούτε θα δικαιολογούνται απουσίες, σε άτομα που λέγουν ότι είναι συγγενείς με το συγκεκριμένο μαθητή, ή είναι φίλοι της οικογένειάς του. Πληροφορίες για την επίδοση, τη διαγωγή ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θα δίνονται μόνο στους γονείς των μαθητών, ή στο πρόσωπο που νόμιμα ασκεί χρέη επιμέλειας του μαθητή.

Β). Καλούνται οι γονείς των μαθητών και των τριών τάξεων, να προσέλθουν στο Σχολείο για να υπογράψουν τις καρτέλες των μαθητών για την νέα σχολική χρονιά, μέχρι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013. Όταν επίσης οι γονείς έρχονται στο σχολείο για να πληροφορηθούν για την επίδοση του μαθητή, παρακαλούνται να περνούν από το Γραφείο του Γυμνασίου για να ενημερώνονται για τις απουσίες και αν χρειάζεται να δικαιολογούν αυτές που έχει κάνει ως εκείνη τη στιγμή ο μαθητής.

Γ). Λίγο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων αλλά και κατά το μέσον του Μαρτίου, δίνεται η βαθμολογία του κάθε μαθητή, όσον αφορά τις δύο προηγούμενες τριμηνιαίες περιόδους. Για το τελευταίο τρίμηνο δεν δίνεται βαθμολογία, όμως μπορεί ο κηδεμόνας να πληροφορηθεί για την επίδοση του μαθητή κατά το τρίμηνο αυτό, κάνοντας σχετική ερώτηση. Ο τελικός βαθμός προαγωγής σε κάθε μάθημα εξάγεται αν, στο άθροισμα των βαθμών των τριών τριμήνων προσθέσουμε και τον βαθμό της γραπτής κατά Μάιο-Ιούνιο εξέτασης και διαιρέσουμε το άθροισμα δια τέσσερα. Εάν το δεκαδικό μέρος αυτού του αριθμού καταλήγει σε δεκαδικό αριθμό με δεκαδικό μέρος να είναι ,50 ή,75 τότε ο αριθμός στρογγυλοποιείται στον αμέσως επόμενο ακέραιο, ενώ αν λήγει σε ,25 τότε στρογγυλοποιείται στον προηγούμενο ακέραιο. Οι γονείς πάλι έχουν την δυνατότητα μετά την εξαγωγή των τελικών αποτελεσμάτων να προσέλθουν στο Σχολείο και να σουν εκεί τον βαθμό της γραπτής εξέτασης σε όποιο μάθημα επιθυμούν, ή και να υποβάλλουν αίτηση αναβαθμολόγησης του γραπτού.

Δ). Τα μαθήματα, αρχίζουν στις 8:15 και το 7ωρο τελειώνει στις 13:55. Η πόρτα της αυλής μετά την πρωινή προσευχή θα κλείνει, και οι αργοπορημένοι μαθητές θα χρεώνονται με αδικαιολόγητες απουσίες.

Ε). Στο σχολείο λειτουργεί Κυλικείο, από το οποίο μπορούν οι μαθητές να προμηθεύονται κατά τη διάρκεια του διαλείμματος τα αναγκαία είδη προς διατροφή. ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΑΓΩΣΙΜΗΣ ΥΛΗΣ ΤΥΠΟΥ CATERING, για λόγους υγιεινής των μαθητών.

ΣΤ). Τονίζουμε επίσης, την απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων βάσει σχετικής εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ που απευθύνεται προς τους γονείς και μαθητές καθ’ όλη την παραμονή τους στο Σχολείο. Εάν υπάρχει ανάγκη επικοινωνίας του γονέα με το μαθητή ή το αντίστροφο, χρησιμοποιείται το τηλέφωνο του Σχολείου ώστε να γίνει η συνομιλία. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, καλό είναι ο μαθητής να είναι εφοδιασμένος με μία τηλεκάρτα του ΟΤΕ, ώστε να μπορεί αυτός να επικοινωνεί με οποιονδήποτε, από τον τηλεφωνικό θάλαμο του Σχολείου μας.

Ζ). Τονίζουμε επίσης, την απαγόρευση χρήσης ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΛΟΥΣ ΜΑΡΚΑΔΟΡΩΝ Ή SPRAY αναγραφής οιωνδήποτε συνθημάτων μέσα ή έξω από τον χώρο του Σχολείου. Είναι πολύ εύκολο να εντοπιστεί αυτός που προβαίνει σε τέτοιου είδους πράξεις. Σε πρώτη φάση θα υποχρεωθεί να τα σβήσει αυτός ο ίδιος, σε τυχόν όμως επανάληψη αυτής της ενέργειας θα προταθεί η απομάκρυνσή του από το Σχολείο.

3).Εκδρομές κατά την διάρκεια του σχολικού έτους.

      Οι μαθητές, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ορισμένες εκδρομές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ως εξής: 1ον ) Ένα- Δύο Τμήματα μαζί , τα οποία όμως να προέρχονται από την ίδια τάξη (με πούλμαν), 2ον) Όλοι οι μαθητές από κοινού σαν Σχολείο (με πούλμαν) και 3ον) να γίνει ένας περίπατος σε μία κοντινή διαδρομή. Αυτές διακρίνονται σε καθαρά εκδρομές αναψυχής, και εκδρομές πολιτιστικού-μορφωτικού περιεχομένου. Ο Σύλλογος Διδασκόντων προτιμά η πλειοψηφία αν όχι όλες, να γίνονται με πούλμαν, γιατί υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τους μαθητές από ότι σε έναν περίπατο, αλλά ακόμη υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης σε μέρη όπου η εκδρομή- επίσκεψη αποβαίνει πολλαπλά χρήσιμη. Μία εβδομάδα ή δέκα μέρες περίπου νωρίτερα από την πραγματοποίηση της κάθε εκδρομής, θα σας πληροφορεί η Διεύθυνση για το γεγονός αυτό και προς τούτο θα ζητά την συγκατάθεση του γονέα-κηδεμόνα για να συμμετάσχει  ο μαθητής στην εκδρομή.

ΑΚΟΜΑ: Τονίζουμε επίσης, ότι απαγορεύεται οι μαθητές να φέρουν στο σχολείο μπάλες ποδοσφαίρου, basketball κ.α. για να παίζουν στην ώρα του διαλείμματος. Οι μαθητές προφασίζονται ότι την συγκεκριμένη ημέρα έχουν Γυμναστική και θέλουν την μπάλα για το συγκεκριμένο μάθημα, όμως το Σχολείο διαθέτει πληθώρα αθλητικού υλικού για να καλύψει τις ανάγκες αυτού του μαθήματος. Αποφεύγονται έτσι οι πιθανοί μικροτραυματισμοί από μπάλες κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ανύποπτων μαθητών, που έχουν συμβεί κατά το παρελθόν. Επιπλέον οι μαθητές πρέπει να εισέρχονται στην τάξη για κάθε διδακτική ώρα μετά το διάλειμμα ήρεμοι και πράοι και όχι κουρασμένοι και κάθιδροι. Εάν παρ’ όλα αυτά συμβεί οι μαθητές να φέρουν στο σχολείο μπάλες, τότε αυτές θα δεσμεύονται για αόριστο χρόνο από την Διεύθυνση του Σχολείου έως ότου να αποδοθούν εκ νέου, στους κατόχους τους.

4). Ενισχυτική Διδασκαλία.

      Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ. Δ. Ε.) Αν. Αττικής με κέντρο το  7ο Γυμνάσιο Αχαρνών προτίθεται κατά το σχολικό έτος 2013-2014, να οργανώσει λειτουργήσει τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Η εγγραφή καθενός μαθητή στα τμήματα αυτά έγινε, με την συμπλήρωση μιας υπεύθυνης δήλωσης από πλευράς κηδεμόνα έως την Πέμπτη 03- 10-2013. Τα μαθήματα αυτά θα αρχίσουν ΣΥΝΤΟΜΟΤΑΤΑ. Εννοείται ότι τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας γίνονται ΔΩΡΕΑΝ και σ’ αυτά μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές όλων των τάξεων ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από  την επίδοση-βαθμολογία που ως τώρα έχουν, ή θα έχουν στο μέλλον, ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΑ ΚΥΡΙΑΜΑΘΗΜΑΤΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ.

5).Καθημερινό ωράριο μαθημάτων.

α/α
ΩΡΕΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ
1.
1η : Από 08:1509:00
45’
5’
2.
2η : Από 09:0509:45
40’
15’
3.
3η  : Από 10:00 10:40
40’
10’
4.
4η : Από 10:5011:30
40’
10’
5.
5η : Από 11:40 12:20
40’
10’
6.
6η : Από 12:30 13:10
40’
5’
7.
7η : Από 13:10 13:55
40’
----

Για οτιδήποτε προκύψει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, θα υπάρξει ενημέρωση.






Δεν υπάρχουν σχόλια: